Aktivace Windows 10

Na většině našich zařízení, naleznete již jen digitální licenci, tudíž z Vaší strany často není potřeba vůbec nic dělat. Licenční klíč systému Windows je uložen na hardwaru počítače (přesněji na základové desce) a systém Windows si jej umí najít a aktivovat. Ovšem někdy se může stát, že automatická aktivace selže. Ať už kvůli nestabilnímu připojení k internetu, přetížením serverů, nebo velmi zřídka deaktivací klíče ze strany společnosti Microsoft. Vždy se ale můžete spolehnout, že Vám s řešením rádi a rychle pomůžeme.

  1. K aktivace systému Windows 10 se dostanete tak, že v systému do políčka vyhledávání zadáte "Aktivace" a po vyhledání zvolíte výsledek "Nastavení aktivace".

  2. Po zobrazení okna s nastavení pro Aktivaci systému klikněte na tlačítko "Odstranit potíže" (pro digitální licenci), nebo tlačítko "Změnit kód Product Key" (pro licenční klíč ze štítku)

    • V případě digitální licence se systém pokusí klíč najít a aktivovat. Před aktivací systému po Vás bude vyžadovat ještě potvrzení aktivace

    • V případě licenčního klíče je nutné 25 znakový klíč, přepsat do příslušného pole, které se Vám zobrazí. Po zadání taktéž bude vyžadovat potvrzení aktivace

 


Varianta licenčního klíče
Kde najít aktivaci systému
Jak aktivovat systém
Jak poznat digitální licenci
Licenční šítek


Můžete se potkat i dnes s dříve využívaným způsobem licenčních klíčů a to pomocí těchto štítků (mohou být různě barevné, mohou mít různý tvar i různý formát tisku). Vás však nejvíce zajímá "Product Key" a jeho 25 znaků. Tento štítek můžete nalézt ze spodní strany notebooku, popřípadě schovaný pod vyjímatelnou baterií. V případě počítačů se může nacházet na kterékoliv straně počítače.

* Některé klíče obsahují menší stříbrný obdelník (viz. foto), který zakrývá první část klíče. Je zapotřebí tuto ochranu opravdu opatrně seškrábnout - stejně jako výherní los.

** Doporučujeme si klíč vyfotit a opisovat jej z fotografie. Je to jednodušší způsob, než se stále naklánět a zapamatovávat si další znaky.


V systému Windows 10 postačí otevřít panel START a rovnou začít psát slovo "Aktivace". Mělo by vyskočit několik výsledků, přičemž jedním z nich bude právě "Nastavení aktivace"


Pro aktivaci digitální licence, postupujte pomocí tlačítka "Odstranit potíže". Nástroj Vás sám automaticky provede.

V případě licenčního klíče, postupujte pomocí tlačítka "Změnit kód Product Key". Tento nástroj Vás taktéž intuitivně provede celým postupem.


Většinou jsou digitální licence označeny pouze tímto menším šítkem, bez jakékoliv další informace. Pokud se tento štítek na Vašem zařízení nachází, postupujte dle instrukcí pro digitální aktivaci.


Jestliže se Vám nedaří ani jeden ze zmíněných způsobů, neváhejte nás kontaktovat buď pomocí emailu info@pocitarna.cz, nebo nás kontaktujte přímo na naši zákaznickou linku 534 009 009.
Rádi Vám pomůžeme s aktivací a vyřešíme vše k Vaší spokojenosti.