Jak správně otevírat notebook?

Jednou z častých oprav, které řešíme, je oprava poškozených pantů nebo rozsáhlejší poškození notebooku způsobené právě poškozenými panty. Jak tedy předejít takovýmto nepříjemným záležitostem? 

Správné otevírání víka notebooku

Panty při každodenním otevírání a zavírání notebooku dostávají pořádně zabrat, abychom co nejvíce eliminovali jejich poškození, je potřeba notebook správně otevírat. Při špatném otevírání dochází k nevyváženému tlaku na panty a může tak dojít k jejich poškození.

Jak tedy notebook správně otevírat? Jednou rukou přidržujte tělo notebooku uprostřed a druhou rukou víko chytněte taktéž uprostřed a otevřete nahoru. Klíčové tedy je - VŽDY OTEVÍRAT UPROSTŘED, pokud byste například notebook otevírali za jeden roh víka, tlak na panty nebude souměrný a může dojít k jejich poškození.

Životnost pantů můžete určitě prodloužit i dalšími opatřeními:

- Držte/noste notebook správně

- Pro cestování používejte ochranný obal

- Nepokládejte na notebook žádné těžké předměty


Pokud se přeci jen stane a poškodí se Vám panty, určitě neotálejte se zásahem servisního technika a nesnažte se s panty manipulovat na silu. Následkem poškození pantů můžete totiž poškodit i další části notebooku, například displej.