Balení zboží s ochrannými rožky MYCO

Již nějakou dobu při balení používáme ochranné rožky od firmy MYCO, které mají za úkol lépe ochránit zboží při přepravě a snížit nám tak počet poškozených zásilek přepravou. Rožky využíváme u monitorů a All in One počítačů, které jsou právě náchylnější na poškození. 

Zároveň jsou rožky, jak můžete vidět na fotografii níže, vyrobeny z ekologického materiálu, díky čemuž tedy nenavyšujeme balicí materiál o další plastové prvky. 

WhatsApp Image 2024-02-08 at 16.18.39

No a jak se nám ochranné rožky MYCO osvědčily? 

Náklady na zabalení například takového iMacu, jako je ve videu, se nám zvýšily o 45 %, což může vypadat jako obrovské děsivé číslo, ovšem díky této technice balení se nám podařilo snížit množství poškozených zásilek přepravou o přibližně 80 %. Toto číslo je výrazně vyšší a tudíž se nám tyto navíc vynaložené náklady na dodatečný balicí materiál několikanásobně vrátí v podobě odpadajících nákladů spojených s poškozenými zařízeními přepravou jejichž absolutní hodnota je mnohonásobně vyšší. 

Bezpochyby další výhodou je úspěšnost uznání reklamací přepravními společnostmi. Podmínky dopravců pro přijetí reklamace poškozené zásilky přepravou jsou velmi přísné, a ačkoliv jsme i doposud bez ochranných rožků zboží balili velmi pečlivě, někdy bohužel reklamace nebyla uznána a tudíž jsme poškození museli řešit na vlastní náklad. Nyní díky ochranným rožkům i tento problém pominul a z toho důvodu se nám zvýšené náklady na balicí materiál opravdu vyplatí. 

V následujícím videu můžete nahlédnout pod ruky našemu kolegovi a vidět tak současnou techniku, kterou pro balení používáme.